5 مشکل رایج بازی های کامپیوتری: لگ، باگ، ارور، گلیچ و افت فریم ...

لگ، باگ، ارور و گلیچ چهار اصطلاح رایج در زمینه مشکلات بازیها می باشند که بیشتر اوقات حتی گیمرهای حرفهای را نیز به اشتباه میاندازند.
اگر زیاد با این اصطلاحات سر و کله میزنید و نمیدانید تفاوت دقیق آنها در چیست این مطلب جدید از پارسیگیم را بخوانید.
در این مقاله با تفاوت لگ و باگ، تفاوت باگ و ارور و موارد دیگر آشنا خواهید شد.
تفاوت ارور، گلیچ، لگ و باگ در چیست؟
در ابتدا به تعریف هر 1 از این اصطلاحات میپردازیم و سپس تفاوتهای میان آنها را مثل تفاوت لگ باگ، تفاوت باگ و ارور و… را بررسی خواهیم کرد.
در این مطلب اطلاعات خوبی نسبت به تمامی موارد پیدا خواهید کرد.
تعریف لگ (Lag)

اصطلاح لگ یا Lag را بسیار در بازیها میشنویم؛ معمولا زمانی که روند بازی با اختلال مواجه میگردد به طوری که این ایراد مربوط به زمان پردازش و رفت و برگشت باشد، از این عبارت استفاده میکنیم.
«تاخیر» 1 اصطلاح عامیانه برای کاهش قابل توجه سرعت برنامه، به دلیل ازدحام شدید شبکه یا قدرت پردازش ناکافی هست.
هنگامی که ترافیک سنگینتر از ظرفیت شبکه باشد، شبکه نیاز دارد که در ارسال یا دریافت داده منتظر بماند.
در برنامههای بلادرنگ مثل بازیها، تاخیر به خاطر عدم پاسخگویی به موقع برنامه در ورودیها هست.
دیلی یا Delay معمولا برای توصیف 1 تاخیر زمانی بین عمل بازیکن و واکنش آن استفاده میگردد که ممکن هست ناشی از کمبود قدرت پردازش در مورد بازیهایی باشد که روی رایانه یا کنسول اجرا میشوند.
بازیهای ویدیویی آنلاین نیز در طول دورههای شلوغی شبکه و قدرت پردازش ناکافی تاخیر را تجربه میکنند.
تاخیر به ویژه در هنگام اجرای بازیهای آنلاین، به دلیل اتصالات به وجود میآید.
پس تاخیر در بازی یا همان لگ که به معنی کاهش ناگهانی سرعت برنامه یا قدرت پردازش است، به خاطر دلایلی چون پهنای باند نامناسب اینترنت، مشکلات سرور، بهینه نبودن اطلاعات، دخالت برنامههای دیگر در کار برنامه اصلی و پینگتایم بالا به وجود میآید که این موضوع منجر به ناتوانی اجرای ادامه بازی و عدم واکنش به موقع به واکنش شما در بازی میگردد.
تعریف افت فریم

ایجاد کندی در بازی به معنای افت فریم است؛ یعنی بازی با کاهش نرخ فریم بر ثانیه مواجه میگردد که این خود به معنای کاهش توانایی پردازش و نمایش تصاویر در 1 ثانیه هست (هر چه تصاویر بیشتری در 1 ثانیه به نمایش درآید برای بازی بهتر است).
با کاهش شدید افت فریم، بازی برای شما به صورت 1 فیلم اسلایدشو در میآید که در هر ثانیه تنها چند تصویر به نمایش گذاشته میشوند.
در حقیقت این مشکل زمانی اتفاق میافتد که کامپیوتر از پردازش دادههای مربوط به بازی عقب بماند.
ایجاد این مشکل هیچ ارتباطی با اینترنت ندارد بلکه مشکل از بخشهای سختافزاری کامپیوتر هست.
از جمله دلایلی که باعث افت فریم میشوند باید مواردی چون نیاز به 1 کارت گرافیک سریعتر، مقدار رم بیشتر و به همین صورت پردازنده قویتر را نام برد.
البته در بعضی از موارد ایرادات مرتبط با هارد نیز این مشکل را به وجود میآورد و به طور کلی تمام مسائل مربوط به سختافزار و به همین صورت نرمافزار باعث ایجاد افت فریم در بازی میگردد و هیچ ارتباطی با کیفیت و عوامل موثر بر سرعت اینترنت شما ندارد.
به همین دلیل خوب هست تمام مشکلات و ایرادات احتمالی سختافزار و نرمافزار را بررسی کنید.
تعریف باگ (Bug)

باگ اصطلاح به مراتب رایجتری هست که این روزها حتی در زمینههای غیر بازی و رایانه میشنویم؛ در این چنین موارد، منظور وجود 1 نقص و مشکل فنی هست ولی در دنیای رایانهای، Bug تعریف خاص خودش را دارد.
این اصطلاح در دنیای برنامهنویسی بسیار مشهور است؛ در واقع به خطا و اشکالات موجود در کد نوشتهشده برای نرمافزارهای مختلف، باگ گفته میگردد.
مفهوم باگ یا Bug تعریف تخصصیتری دارد و تنها به چند نوع محدود نمیگردد ولی میتوان به مهمترین آنها مثل باگهای ساختاری، سینتکسی و خطاهای منطقی و زمانی اشاره کرد.
این اصطلاح در دنیای بازیها نیز وجود دارد زیرا هر کجا که سخن از وجود نرمافزار باشد، خطاها و باگها نیز آن جا حضور دارند.
خوب مسلما بازیها چیزی جز خطهای کدنویسی و دستورهای کامپیوتری نیستند و اگر در این برنامه اشکالی اساسی وجود داشته باشد، بازی با خطا مواجه خواهد شد.
از مهمترین باگهای موجود در بازیها باید مواردی چون باگ سرور، باگهای عمومی، باگهای جزیی، باگهای گرافیکی و موسیقی اشاره کرد.
نمیخواهیم این موارد را بدون توضیح رها کنیم؛ ادامه مطلب به این موارد اختصاص دارد.
1) باگ سرور
باگهای سروری شما را در بازی نگه میدارند و اجازه انجام هیچ کاری را نمیدهند.
برای حل آن مجبور هستید دوباره آن مرحله از بازی را از نو انجام دهید.
اگر این اتفاق بیفتد بازی قفل میگردد و عملا هیچ اتفاقی نخواهد افتاد.
2) باگ عمومی
باگهای عمومی رایجترین نوع باگ می باشند؛ این یعنی شما بیشتر ایراداتی که دیدهاید به این مورد مربوط میگردد.
اگر فردی را کشتید ولی نمرد، دویدید و بازیکن در جهت دیگری حرکت کرد یا توانستید از درون دیوار حرکت کنید با باگ عمومی مواجه شدهاید.
3) باگ جزئی
این باگها آن قدر کم می باشند که جذابیت بالای بازی سبب میگردد فرد به آن توجه نکند مگر این که آن فرد دقت بالایی داشته باشد؛ مثلا اگر ردپای بازیکن در بازی دقیقا مطابق با معینات آن نباشد یا گلوله به سمتی شلیک گردد ولی رد گلوله در جای دیگری ظاهر گردد میتوان گفت با باگ جزئی مواجه هستیم.
در واقع به دلیل حجم پروژه و غیر ممکن بودن رفع کامل باگهای برنامه، توسعهدهنگان مجبور به عبور از مشکلات اینچنینی می باشند.
4) باگهای گرافیک و موسیقی
همان طور که از نام این باگها معین است، این مشکل در تجربه دیداری و شنیداری بازیها رخ میدهد.
بازیسازان برای تجربه بهتر بازی سعی میکنند ظاهر و محیط بازی را طبیعی بسازند ولی اگر باگی موجب از بین رفتن این فاکتور گردد میگوییم که باگ از نوع گرافیکی هست.
همین مورد برای صدا و موسیقی نیز وجود دارد.
تعریف ارور (Error)

بعد از تعریف باگ، میخواهیم مفهوم دیگری به نام ارور یا Error را معرفی کنیم.
یکی دیگر از مشکلاتی که در بازیها وجود دارد، خطاهای اجرا نشدن بازی در سیستمهای رایانه یا بیرون آمدن مکرر در حین بازی هست.
بسیار ناراحتکننده هست که ساعتها برای نصب زمان بگذارید ولی در پایان کار و هنگام ورود به بازی این اجازه به شما داده نگردد؛ این جا هست که بحث ارور در بازیها پیش میآید.
ارورها با توجه به نوع بازی بسیار می باشند که باید متناسب با متن اروری که برای شما به نمایش درمیآید به حل آن بپردازید و توضیح آن در بحث امروز ما نمیگنجد ولی شایعترین دلایلی که باعث بروز ارورها میشوند مواردی چون پایین بودن توان سختافزاری و نرمافزاری کامپیوتر، انجام اشتباه تنظیمات بازی، آپدیت نبودن کارت گرافیک رایانه، عدم ارتقا سیستم عامل و به همین صورت درایورها، مشکلات شبکه و پایین بودن سرعت آن، وجود آنتیویروسها و استفاده از فیلترشکنهای نامناسب به خصوص برای بازیهای آنلاین می باشند.
گلیچ (Glitch)

این کلمه بر گرفته از واژه آلمانی «Glitschen» به معنای جابهجایی هست و اشاره به خطاهایی دارد که منجر به تغییر چیزی یا انحراف از آن چه باید باشد، دارد.
معمولا علت اصلی بروز این مشکل، 1 خطای برنامهنویسی هست چرا که بازیها از کدهای مختلفی تشکیل شدهاند و گاهی مطابق با آن چه اشخاص از آن انتظار دارند، پیش نمیروند که در نهایت این موضوع منجر به بروز ایجاد اشکال در بازی میگردد.
از عمده گلیچهای موجود در بازیها باید مواردی چون خطاهای متنی، مشکلات گرافیکی و خطاهای اسکریپتی را نام برد که به صورت کوتاهمدت اتفاق میافتند.
این مشکل در بازیها گاهی جالب، گاهی آزاردهنده و حتی ترسناک و شوکهکننده هست زیرا بازیکن انتظار چنین صحنههایی را ندارد.
پس به طور کلی گلیچ را میتوان اتفاقات عجیب در بازیهای ویدیویی دانست که به دلیل پردازش اشتباه کدها به نمایش در میآیند و این موضوع گاهی 1 بازی را جذاب و پرطرفدار کرده یا آن را با خاک یکسان میکند.
نکته جالب این جا هست که تاکنون علت بروز بعضی از این اتفاقات معین نشده هست.
کرش کردن بازی (Crash)

یکی دیگر از اصطلاحات رایجی که در بازیها استفاده میگردد، کرش یا فریز کردن هست و یکی از زیرمجموعه انواع باگ به حساب میآید.
با اتفاق افتادن این باگ، بازی به یکباره متوقف و از آن خارج میگردد که در پی آن شما صفحه دسکتاپ خود را مشاهده خواهید کرد.
به این اتفاق کرش به سمت دسکتاپ یا Crash to Desktop میگویند.
این باگ که مخفف CTD هست یکی از بدترین باگهایی به شمار میرود که بازیکنان با آن مواجه میشوند؛ به همین دلیل، بسیار از اشخاص تلاش میکنند که این باگ را رفع کنند یا اصلا با آن مواجه نشوند.
بر اساس تحقیقاتی که اخیرا در مورد این موضوع انجام شده، این نوع باگ در پروژهها بسیار کم دیده میگردد.
همان طور هم که در توضیح انواع باگ گفتیم، دلایل به وجود آمدن این مشکل به دلیل ایرادات سختافزاری و نرمافزاری هست که به آن اشاره کردیم.
مقایسه بین مشکلات رایج بازیها

حال با مفاهیمی مثل لگ، باگ، گلیچ و ارور آشنا شدیم؛ میخواهیم به تفاوت لگ و باگ و دیگر تفاوتها بپردازیم که شامل موارد زیر می باشند:
تفاوت لگ و باگتفاوت افت فریم و لگتفاوت باگ و ارورتفاوت باگ و گلیچ1) تفاوت لگ و باگ
عمده تفاوت لگ و باگ، در دلایل شکلگیری این خطاها است؛ یعنی لگ به دلیل مشکلات اینترنتی در بازی رخ میدهد ولی دلایل ایجاد باگ ایرادات ناشی از کدها هست.
در لگ، خطا به دلیل مشکلات اینترنتی رخ میدهد و در اصطلاح خطایی غیرانسانی هست ولی در باگها علاوه بر وجود احتمال خطای غیرانسانی، اشتباهات انسانی نیز دخیل می باشند.
این امکان وجود دارد که لگ دائمی باشد! اگر وضعیت اینترنت بهتر نگردد لگ با شما پیمان برادری میبندد ولی باگ این طور نیست و گاه به گاه به شما سر میزند.
البته اگر سختافزار سیستم شما بیش از اندازه معیوب یا نامناسب باشد، باگ، اشکال و عدم اجرای برنامهها نیز میآید و جا خوش میکند.
حتی ممکن هست لگ به وجود آمده ناشی از هر دو عامل سختافزار و اینترنت باشد.
اگر میخواهید بدانید که اشکال به وجود آمده در بازی ناشی از اینترنت هست یا خیر میتوانید از اندازهگیری پینگ استفاده کنید.
اگر متوجه شدید که ایراد از پینگ بالا هست میتوانید از ترفندهای کاهش پینگ بازی های آنلاین استفاده کنید ولی اگر مشکل حل نشد باید به سراغ دلایل دیگر رفت؛ 1 روش مفید تست سرعت اینترنت هست.
مطمئن شوید که اینترنت شما مناسب بازی آنلاین هست یا خیر.
2) تفاوت لگ و افت فریم
بعد از دانستن تفاوت لگ و باگ، باید به تفاوت بین این دو اصطلاح بپردازیم.
همان طور که گفتیم لگ حاصل مشکلات ناشی از اینترنت شما هست ولی افت فریم به دلیل ایرادات سختافزاری و نرمافزاری هست که با رفع آنها دیگر مشکلی نخواهید داشت.
مسلما این که بتوانیم دلیل اصلی را پیدا کنیم و آن را رفع کنیم مهمترین بخش کار ما خواهد بود ولی ما پیشنهاد میکنیم ابتدا منشاهای نرمافزاری را چک کنید.
3) تفاوت باگ و ارور
بعد از دانستن تفاوت لگ و باگ میخواهیم به تفاوت این دو اصطلاح هم بپردازیم چرا که ممکن هست با خواندن تعریف باگ و ارور دچار ابهام شده باشید؛ احتمال میدهیم که این سوال را پرسیده باشید: «تفاوت باگ و ارور در چیست؟ هر دو به نظر مشکلاتی در برنامهنویسی و کدها می باشند.»
از آن جایی که این دو مفهوم به برنامهنویسی مربوط میگردد در نتیجه بررسی تفاوت این دو به مسائل کامپیوتری ختم میگردد؛ برای روشن کردن مطلب باید مباحث تخصصیتری را عنوان کنیم ولی برای راحتی و سادهسازی میتوان گفت که ارور زیرمجموعه باگ هست.
باگها بخش وسیعی از خطاهای کامپیوتری را شامل میشوند ولی ارور تنها به خطاهایی اطلاق میگردد که مانع اجرا میشوند (اما با وجود بعضی از باگها، کد اجرا میگردد).
اگر علاقهمندید تا بیشتر با تفاوت باگ و ارور آشنا شوید مطلب «باگ چیست و چه انواعی دارد؟ تمام چیز در مورد باگها در کامپیوتر» را مطالعه کنید.
4) تفاوت باگ و گلیچ
مهمترین تفاوت باگ و گلیچ در این هست که باگها مشکلی دائمی و قابل مشاهده در تمامی نسخههای اصلاح نشده در بازیها می باشند، به طوری که گلیچ برای عدهای رخ داده و برای عدهای رخ نمیدهد.
در واقع گلیچها، خطاها و ایرادات موقتی می باشند.
آیا تفاوتها را میدانستید؟
راستش را بگویید! تا قبل از خواندن این مطلب از جزئیات و تفاوت لگ و باگ و… مطلع بودید؟ چطور میتوان حین بازی ایراد آن را شناسایی کرد؟ اگر بتوان تشخیص داد که بازی با لگ، باگ، ارور، گلیچ یا افت فریم مواجه شده هست سپس به سراغ راه و روش بر طرف کردن آن میرویم؛ به این طریق میتوان مشکل را سریعتر حل کرد.
به نظر شما مشکلات رایجی مثل در هوا ماندن اجساد سربازان، نمایش صفحه سیاه قبل از اجرای بازی یا ریاستارت شدن سیستم قبل از اجرای بازی چه نوع اشکالاتی می باشند و چطور میتوان آنها را رفع کرد؟

شما می توانید 30 تا 50 میلیون تومان در ماه، از اینترنت درآمد داشته باشید و شغل رویایی خودتان را بسازید ...
برای کسب اطلاعات بیشتر لطفا بر روی بنر زیر کلیک بفرمایید :